Järvikalaa Saimaalta tuoreena ja jalostettuna

Puumalan muikkua | Kalakontti Saimaa
Uusi myyntiauto aloittaa kiertueen toukokuussa 2019!

Yrityksemme Kalakontti myy kalastajan itse Saimaalta pyytämää kalaa ja rapuja tuoreena ja jalostettuna. Tavoitteenamme on saada enemmän tuoretta järvikalaa myyntiin paikallisille ja matkailijoille. Helppoina vaihtoehtoina ovat mm. perattu muikku ja haukimassa sekä erilaiset kalafileet. Jalosteita kehitellään koko ajan lisää, mutta takuulla löydät meiltä aina muikut savustettuna ja purkitettuina.

Tuoreus on meidän avainsanamme kun kalasta puhutaan. Paistetut muikut paistetaan aidossa voissa Rapion myllyn ruisjauhoissa leivitettyinä. Lähiruokaa parhaimmillaan!

Kalakontin myyntiauton tuotteina ovat järvikalat kaikissa muodoissa. Vahvuutena on luonnollisesti muikku ja erityisesti paistettuna. Myyntiautosta voi ostaa myös esimerkiksi muikkutortilla-, savulohisalaatti- ja kokkamuikkuannoksia. Kalakontin edeltäjä on toiminut myyntivaunussa jo pari kesää Puumalan satamassa. Kesäksi 2019 saamme uuden upean myyntiauton!

 

Tanja Raivio ja asiakas Kalakontti Puumala
Tanja ja asiakas
Mistä löydät meidät ja muikut

Kesäsesongin ajan olemme kiinteästi Puumalassa ja löydät meidät kalanmyyntiautosta satamasta. Sesongin ulkopuolella kierrämme myyntiauton kanssa lähiailueilla esimerkiksi toreilla ja tapahtumissa. Kiertueaikataulun löydät täältä.
Kalakontin pyytämää tuoretta kalaa ja jalosteita on myös myynnissä Puumalan K-market Apajassa.
Muikkusäilykkeitä on mahdollista ostaa nettikaupastamme 24/7. Ne kulkevat kätevästi postipakettina mihin päin Suomea tahansa.

Tarjoilua ja tiloja perhe- ja yritysjuhliin

Kalakontista voit myös tilata sesongin mukaan muikunpaistajan tai valmiiksi keitetyt ravut perhejuhliin tai yritystapahtumiin. Jos suunnittelet juhlia tai firman tyky-päivää, olepa yhteydessä. Pannut ja paistaja ovat liikkuvaa sorttia. Ja muikut tuoreita!

Voit myös vuokrata Karhukosken ja Sorvakosken kämppiä kokous- ja vapaa-ajan käyttöön. Molemmat ovat täysin remontoituja entisiä metsäyhtiön savottakämppiä Katosselän rannalla.

 

Kalakontin yrittäjät

Kalastaja Antti Laine Kalakontti Puumala
Antti tutustumassa uuden kalanmyyntiauton vaihtoehtoihin
Kalakontin isäntä/yrittäjä: Kalastaja Antti Laine

Antti osti 15-vuotiaana ensimmäisen nuottansa kesätyörahoillaan. Antti on tehnyt monenlaista yrittäjän hommaa koko ikänsä: ajanut taksia, urakoinut traktorilla ja kaivinkoneella sekä rakentanut. Veri on vetänyt kalastukseen ja pikkuhiljaa investoinnit ja pääpaino ajasta on panostettu kalastuksen puolelle. Nyt suurin osa tuloista tulee Saimaasta eli kalastuksesta. Antti toimittaa suurimman osan Kalakontin kaloista suoraan “pyynnistä tiskiin”.

Kalakontin emäntä/yrittäjä: Tanja Raivio

Tanja perusti toiminimen 1995 ja piti kesäkioskia Konnevedellä kaksi kesää. Sieltä hän siirtyi vieraalle palkkatöihin, kunnes siirtyi vuonna 2007 Puumalaan kauppiaaksi K-market Apajaan. Ruokakaupassa vahvuutena oli nimenomaan tuore kala ja muikku, jonka tuoreus oli omaa luokkaansa. Yli 10 vuoden kauppiasuran (2007-2018) jälkeen nyt on aika panostaa uuden Kalakontin toimintaan ja keskittyä kalan myyntiin satamassa kesällä 2019 uudessa kalanmyyntiautossa. Tanja kehittelee jo innolla uusia tuotteita ja jalosteita kesän sesonkiin.

Työnjako on selkeä: Antti kalastaa ja Tanja jalostaa & myy.