Järvikalaa Saimaalta
Kalakontti myy kalastajan itse Saimaalta pyytämää kalaa ja rapuja tuoreena ja jalostettuna. Tavoitteenamme on saada enemmän tuoretta järvikalaa myyntiin paikallisille ja matkailijoille. Helppoina vaihtoehtoina ovat mm. perattu muikku ja haukimassa sekä erilaiset kalafileet. Jalosteita kehitellään koko ajan lisää, mutta takuulla löydät meiltä aina muikut savustettuna ja purkitettuina.
Kalansavustus ja onnistuminen on helppoa, kun on hyvät raaka-aineet ja tarvikkeet. Käytämme vain tuoretta kalaa ja aitoa leppähaketta, joka on lähiyrittäjän valmistamaa.
Tuore perattu muikku
Muikku perataan suoraan pyynnistä eli heti kun satamaan ollaan saavuttu ja saalis purettu. Näin varmistamme hyvän laadun ja kalan säilymisen hyvänä kuluttajalle.
Tuore siika
Siika tulee sivutuotteena troolauksesta vaihtelevasti. Perataan heti kun saalis satamassa.
Muikun mäti
Muikunmätiä pestään syksyllä (lokakuu) ja valutetaan harsossa vähintään 12 tuntia ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Mäti suolataan 2% suolalla ja pakataan annosrasioihin pakastamista varten. Tilauksesta toimitamme myös tuoreen mädin suuremmissa astioissa asiakkaan toiveen mukaan.
Savulohifilee
Savustukseen käytämme vain tuoretta kalaa. Puumalan Lohen kirjolohifilettä tai ruodotonta norjanlohta. Väri ja maku tulee aidosta leppähakkeesta, joka on lähiyrittäjän valmistamaa.
Savulohipala
Savustukseen käytämme vain tuoretta kalaa. Puumalan Lohen kirjolohifilettä tai ruodotonta norjanlohta (mahdollisuuksien mukaan vain suomalaista kalaa eli minimimäärä norjalaista). Väri ja maku tulee aidosta leppähakkeesta, joka on lähiyrittäjän valmistamaa.
Paistetut muikut
Paistetut muikut paistetaan aidossa voissa ja juvalaisen Rapion Myllyn ruisjauhoissa leivitettynä.
Savulohisalaatti
Tuoresalaatti, tomaatti, kurkku, itse savustettua lohta ja kastike maun mukaan (kermaviili L, tai öljypohjainen).
Lue lisää!